Forum Forum Aerosmith
Polskie forum Aerosmith
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wasze recenzje płyt Aero

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Aerosmith Strona Główna -> Recenzje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Darek




Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw 0:53, 03 Maj 2007    Temat postu: Wasze recenzje płyt Aero

Uwielbiam czytać recenzje płyt, zwłaszcza Aerosmith. Bardzo mnie ciekawi co fani myślą o poszczególnych albumach i jak je odbierają, które się podobają bardziej , a które mniej. Piszcie swoje przemyślenia. Załóżmy, że jedna wiadomość to recenzja jednej płyty.

Jeśli ktoś ma jakieś bootlegi to również niech je opisze. Dla początkujących fanów takie recenzje mogą być przydatne.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Darek dnia Czw 14:41, 10 Maj 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Darek




Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 10:50, 04 Maj 2007    Temat postu:

„ROCKS”

ocena 5 (na 5)

Jedna z najlepszych płyt Aerosmith, ba... jedna z lepszych hard-rockowych płyt lat 70-tych. Moim skromnym zdaniem kwintesencja stylu grupy oraz wyraźny punkt odniesienia przy nagrywaniu kolejnych albumów. Płyta powstała u szczytu popularności oraz w świetnej formie artystycznej zespołu. W ciągu czterech tygodni wskoczyła na trzecie miejsce sprzedaży i zdobyła platynę. I chociaż nie ma tutaj takich przebojów jak na poprzedniej ("Toys In The Attic"), to jednak „Back In The Saddle” otwierało koncerty zespołu przez wiele lat, a na płycie tej wzorowało się wiele późniejszych gwiazd rocka, chociażdy Guns’N Roses czy Kurt Cobain.

Już sam początek zapowiada kawał pożądnego rocka. Ciężki „Back In The Saddle” z wykrzykiwanym przez Tylera refrenem stał się wizytówką wszystkich koncertów Aerosmith. Takich szybkich numerów mamy tutaj znacznie więcej. Chociażby „Rats In The Cellar” z nieziemsko szybkim tempem i soczystym zakończeniem, „Sick As A Dog” ze świetnym riffem, solówką i "rozklaskaną" końcówką czy zaśpiewny w duecie z Perrym „Combination”. Mamy tutaj też dwa przyprawione ciężką gitarą utwory. Są to „Nobody’s Fault” a’la Led Zeppelin i zadziorny „Lick And A Promise” - chyba najbardziej gitarowy numer na płycie.

Jest tu też arcydzieło „Last Child” ze spokojnym początkiem i rytmiczną resztą. Obok „Back In The Saddle” i „Nobody’s Fault” najważniejszy song na „Rocks”. A jeżeli ktoś polubił balladki w wykonaniu Aerosmith to spodoba mu się „Home Tonight”, początkowo bardzo przysłodzony kawałek ale z biegiem czasu przyprawiony „mocniejszymi” dźwiękami, a całość zakończona długą solówką.
Nie wiem co jeszcze napisać, po prostu uwielbiam tą płytę.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Darek




Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw 14:45, 10 Maj 2007    Temat postu:

Czytałem już kilka recenzji płyt „Classics Live” i prawie zawsze je chwalono, a przy tym „jedynkę” oceniano wyżej niż „dwójkę”. Ja mam zdanie całkowicie odmienne.


„CLASSICS LIVE”

ocena (od 1 do 5): 2,5

Mimo, iż czuć na niej klimat koncertu, to zamieszczone utwory najlepiej wykonane nie są. Może dlatego, że pochodzą z koncerów z lat 1977–1983, czyli z najgorszego okresu dla zespołu.
Początek jest bez zarzutów, niestety od drugiego kawałka forma wokalna Tylera zaczyna się psuć. Czasami jest nie do zniesienia („Kings And Queens”). Trochę lepiej wypada „Dream On”, chodź o rewewlacji mówić nie można.
Na szczęście wszystko wraca do normy w „Mama Kin” i od tego numeru do końca jest już zdecydowanie lepiej.
Na sam koniec umieszczono studyjny „Major Barbra”. Może trochę psuje koncertowy klimat, ale jest to przyjemny i podniosły kawałek.



„CLASSICS LIVE II”

ocena (0d 1 do 5): 4


Rok po ukazaniu się „Classics Live I” wydano „dwójkę”, zdecydowanie lepszą od poprzedniczki. Nagrania pochodzą z lat 1984-1986, tylko „Draw The Line” pochodzi ze słynnego California Jam z 1978 roku.
Śmiało można powiedzieć, że wszystkie utwory są bez zarzutów, ale wymienię te najistotniejsze.
Rozpoczynające „Back In The Saddle” to mocne uderzenie, w stu procentach oddające klimat koncertu. Podobnie jest w reszcie utworów, w których słychać głosy i śpiewy fanów (np. Walk This Way).
Najlepsze wykonanie na płycie to „Movin’ Out”, jest jednocześnie najlepszym wykonaniem tego kawałka jakie słyszałem. Zaśpiewane przez Tylera z prawdziwym zadziorem, równie dobrze zagrane, do tego ta solówka... Również „Same Old Song And Dance” moim zdaniem jest lepsze od wersji studyjnej.
Należy także wspomnieć o świetnym „Last Child” zagranym z pasją oraz o mocnym zakończeniu – „Toys In The Attic”.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aerosmith70




Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Skąd: Karpacz

PostWysłany: Wto 19:40, 21 Sie 2007    Temat postu:

to żeś się napisał. ;]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Darek




Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto 23:46, 21 Sie 2007    Temat postu:

No cóż, ja po prostu to lubię. Zrecenzowałem już wszystkie płyty aero i nie mam co robić

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aerosmith70




Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Skąd: Karpacz

PostWysłany: Śro 13:24, 22 Sie 2007    Temat postu:

taaa teraz trzeba kupić kolejną płytę poprostu ;D

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Darek




Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 11:24, 14 Wrz 2007    Temat postu:

aerosmith70 napisał:
taaa teraz trzeba kupić kolejną płytę poprostu ;D


Płyty to ja mam, recenzje zresztą też. Tylko ich wszystkich nie umieszczam bo nie o to mi chodziło
Pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Aerosmith Strona Główna -> Recenzje Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin